Als werkloze kunt u zich behoorlijk machteloos voelen. Zeker als blijkt dat u niet in aanmerking komt voor een werkloosheidsuitkering of andere voorzieningen van het UWV, maar er toch brood op de plank moet komen.Een bijstandsuitkering kan uitkomst bieden als u aan de bijbehorende voorwaarden voldoet. Omdat er veel uitkeringsfraude wordt gepleegd in Nederland, worden aanvragen of lopende uitkeringen goed gemonitord. Hierdoor is het regelen of behouden van een bijstandsuitkering helemaal niet gemakkelijk. Wat als u telkens afwijzingen ontvangt wanneer u een bijstandsuitkering aanvraagt, of uw uitkering verlaagd of teruggevorderd wordt?

Taspinar Advocatuur helpt u met uw bijstandszaken, zodat u zich weer kunt focussen op uw toekomst.

Er kunnen veel problemen ontstaan rondom uw bijstandsuitkering. Daarom moet u ervoor zorgen dat u altijd de juiste informatie doorgeeft over zaken als uw woonsituatie en inkomsten. Als er in de periode dat u bijstandsuitkering ontvangt iets verandert, moet u de uitkeringsinstantie hier zo snel mogelijk van op de hoogte stellen. Anders kan dit grote problemen geven, zoals:

  • het intrekken of stopzetten van uw bijstandsuitkering
  • het verlagen van uw bijstandsuitkering
  • het blokkeren van uw bijstandsuitkering
  • het terugvorderen van reeds uitgekeerde bijstand (deze kan ook bij uw partner teruggevorderd worden als u een gezamenlijk huishouden heeft)
  • een huisbezoek van de gemeente, waarbij u een boete kan worden opgelegd

In bovenstaande gevallen adviseren we u om met een van onze advocaten om de tafel te gaan zitten. Wij zijn gespecialiseerd in complexe zaken, waaronder bijstandszaken. Als u het bijvoorbeeld niet eens bent met de afwijzingen of maatregelen van het UWV, kunnen wij bezwaar voor u maken en namens u een kort geding aanspannen. Wij doen ons best om uw bijstand zo snel mogelijk terug te krijgen: u heeft het geld tenslotte hard nodig.

Neem contact met ons op om uw zaak te bespreken, zodat we u spoedig kunnen helpen bij het regelen of terughalen van uw bijstandsuitkering.

Bekijk hieronder onze uitspraken:

Rechtbank Amsterdam d.d. 26 april 2014 betreffende de beƫindiging en terugvordering van de Bijstandsuitkering. Tegen deze uitspraak is door het kantoor hoger beroep ingesteld. Het hoger beroep is door de Centrale Raad van Beroep op 22 maart 2016 gegrond verklaard.