Gemeenschappelijk verzoek tot echtscheiding

Wanneer u en uw partner besluiten te gaan scheiden, kan naast een eenzijdig verzoek tot echtscheiding, ook een gemeenschappelijk verzoek worden ingediend. Dit is erg fijn als u op goede voet met elkaar bent of er samen zo goed mogelijk uit wilt komen, bijvoorbeeld voor de kinderen. Taspinar Advocatuur is gespecialiseerd in gemeenschappelijke verzoeken tot echtscheiding.

Een gemeenschappelijke echtscheidingsprocedure starten. Zo werkt het:

Uw advocaat dient een gemeenschappelijk verzoekschrift tot echtscheiding in bij de rechtbank. In dit officiële document kunt u verschillende zaken, die in uw situatie relevant zijn, opnemen. Denk bijvoorbeeld aan de partner- en kinderalimentatie, omgangsregelingen, gezagskwesties, voogdij en de verdeling van de inboedel. Hebben jullie minderjarige kinderen? Dan moet er ook een ouderschapsplan aan het verzoek worden toegevoegd.

Snel en goedkoop

Door de juridische zaken gemeenschappelijk te regelen houdt u als ex geliefden alles transparant aangezien alles door dezelfde advocaat wordt geregeld. Dit levert duidelijkheid en snelheid op in het proces aangezien u geen bezwaar of verweer van uw partner hoeft te verwachten. Bovendien kan samen scheiden een hoop kosten schelen zodat u goedkoop uit elkaar kunt.

Echtscheidingsconvenant

Aan het echtscheidings convenant zitten fiscaal technisch zoveel haken en ogen dat het invullen ervan vakkennis behoeft. Wij zullen u dan ook nooit vragen zelf een echtscheidingsconvenant op te stellen aangezien de praktijk leert dat belangrijke zaken over het hoofd gezien worden en men alsnog bij ons aan klopt.

Online scheiden

Wij zitten zelf gevestigd in 020 maar of u nou in Amsterdam woont of elders in Nederland: bij ons kan scheiden van A tot Z online geregeld worden. Dit doen wij middels video meetings, telefonisch en per mail. Zo hoef je in deze tijden van de Corona crisis dus ook niet langs te komen en kan je eenvouding online scheiden.

Taspinar Advocatuur zal u te allen tijd voorzien van deskundig advies en begrijpt als geen ander hoe heftig en emotioneel deze gebeurtenis voor u is. Mocht u in aanmerking komen voor een pro deo advocaat bij het scheiden? Geen probleem, ook hier kunnen wij helpen!

Wilt u gebruik maken van onze diensten vul aub onderstaand formulier in en wij zullen z.s.m. contact opnemen.

 • Aanvrager 1

 • Aanvrager 2

 • NaamGeboortedatumGeboorteplaats 
 • Sleep bestanden hierheen of
  Toegestane bestandstypen: jpg, gif, png, pdf, doc, docx, Max. bestandsgrootte: 10 MB.
   - Originele huwelijksakte niet ouder dan drie maanden in Nederland gehuwd;
   - Originele buitenlandse huwelijksakte indien gehuwd in het buitenland;
   - Originele geboorteaktes van de kinderen niet ouder dan drie maanden indien de kinderen in Nederland zijn geboren;
   - Originele buitenlandse geboorteaktes van de kinderen indien deze kinderen geboren zijn in het buitenland.
   - Stukken zoals vermeld op bijgaand alimentatielijst alsmede inventarisatielijst