Een echtscheiding kan grote gevolgen hebben voor verschillende partijen. Zowel voor een ouder als voor het kind verandert het leven drastisch. Dit kan enorme gevolgen hebben op zowel emotioneel als op financieel vlak. Tevens kunnen de afspraken betreffende het ouderlijk gezag voor veel problemen zorgen na een scheiding.

Wellicht had u zich de toekomst heel anders voorgesteld, maar bent u helaas in deze moeilijke situatie terechtgekomen. Een scheiding is voor alle betrokken partijen zwaar. U wilt dat u en uw gezin op de best mogelijke manier verder kunnen gaan vanaf dit punt, maar u loopt ook rond met verschillende vragen:

  • Wat gebeurt er met het gezamenlijk ouderlijk gezag?
  • Hoe zit het met de alimentatie en wat als u deze niet kunt betalen?
  • Wat kunt u doen als uw gezinssituatie dusdanig schrijnend is, waardoor het hebben van normaal contact onmogelijk is geworden?

Wellicht heeft u zelfs het gevoel dat het voor alle partijen beter zou zijn om volledig afstand te doen van uw kind. Wat zijn de mogelijkheden?

  • Het is mogelijk het ouderlijk gezag te wijzigen.
  • Echter is het niet mogelijk afstand te doen van een kind, tenzij u niet de biologische ouder blijkt te zijn.
  • Het is mogelijk de banden te verbreken met een kind en het ouderlijk gezag te beperken, echter blijft het erfrecht en de onderhoudsplicht in stand.
  • Alleen door middel van adoptie kan afstand gedaan worden van een kind. Het belang van het kind staat voorop en een rechter zal hier een afweging maken.

Het is raadzaam om een advocaat te in te schakelen, die samen met u naar uw situatie kan kijken en streeft naar de best mogelijke oplossing. Taspinar Advocatuur is betrokken en zakelijk en gespecialiseerd in echtscheidingen. Met jarenlange ervaring in de advocatuur kunnen zij u de ideale advocaat bieden om u bij te staan in deze moeilijke tijd.

Neem direct contact op voor meer informatie.