U raakt uw baan kwijt. Een emotionele en stressvolle tijd breekt aan, en u heeft de wens om alles zo goed mogelijk af te ronden. Gelukkig hoeft het niet zo te zijn dat u zonder pardon op straat wordt gezet. Bij een beëindiging met wederzijds goedvinden heeft u namelijk zelf een vinger in de pap bij de afwikkeling van uw arbeidstijd. Maar wat moet u precies doen als uw baas een beëindigingsovereenkomst voorstelt? Taspinar is gespecialiseerd in arbeidsrechtszaken, en kan u helpen bij het beoordelen van de overeenkomst, met als doel om een acceptabele ontslagvergoeding én uw recht op WW veilig te stellen.

De definitie van een vaststellingsovereenkomst in 2016

In een vaststellingsovereenkomst worden alle zaken rondom de beëindiging van uw contract met wederzijds goedvinden tussen de werknemer en werkgever besproken. Het is van groot belang dat uw werkgever zelf het initiatief neemt voor de beëindiging van uw contract, dit in verband met uw WW-uitkering. Neem de tijd om de overeenkomst zorgvuldig door te nemen. Het liefst samen met een advocaat voor het beste resultaat. Er is een wettelijke bedenktijd van 14 dagen vastgelegd. Voor deze tijd bent u dus absoluut niet verplicht om ergens uw handtekening onder te zetten.

Wanneer krijgt u een beëindigingsovereenkomst?

Als besloten is dat uw vaste contract wordt ontbonden, zal uw werkgever u een vaststellingsovereenkomst aanbieden. Of het nu gaat om ontslag met wederzijds goedvinden bij ziekte of ontslag als gevolg van bezuinigingen; de overeenkomst moet u altijd laten nakijken door een professional. Als u hier zorg voor draagt, kunnen we u helpen om samen het onderste uit de kan te halen. Dat wil zeggen: een acceptabele ontslagvergoeding, een positief getuigschrift van uw werkgever en afspraken rondom uw laatste werkweken waar u zich goed bij voelt. Stuk voor stuk belangrijke zaken waar wij wel raad mee weten.

Wilt u hulp bij het onderhandelen over uw ontslag met wederzijds goedvinden? Neem dan gerust contact met ons op. Als u graag een document wilt opstellen met vragen over uw vaststellingsovereenkomst, kunt u bij ons aankloppen voor een voorbeeldbrief. Wij nemen u graag al het regelwerk uit handen, zodat u meer ruimte hebt om uw ontslag op eigen tempo te verwerken.