Scheiden is een emotioneel zware opgave, waar niet alleen u en uw ex-partner onder lijden, maar ook jullie kind(eren). Wat gebeurt er met hun opvoeding als jullie niet meer met elkaar overweg kunnen? Als u samen het ouderlijk gezag heeft over minderjarige kinderen, bent u bij het indienen van een echtscheiding verplicht om (samen) een ouderschapsplan op te stellen. Het beste benadert u hiervoor een gespecialiseerde advocaat, zodat u en uw ex-partner exact weten welke verantwoordelijkheden jullie hebben en welke afspraken er gelden.

Taspinar Advocatuur is gespecialiseerd in complexe zaken, waaronder het faciliteren van een contactregeling en het opstellen van een ouderschapsplan. Wij kunnen u ook helpen aan een mediator, om zaken zoals kinderalimentatie en contactregeling op een rustige en professionele manier te regelen. Dat is wel zo fijn, omdat een scheiding van nature veel stress en verdriet met zich meebrengt. Ruzie of frustratie over de hoogte van de alimentatie en de verdeling van de kinderen kan de situatie nog complexer en vervelender maken. Kunnen jullie het niet eens worden en wilt u dat de kinderen een x aantal dagen bij u verblijven, maar laat de ander dit niet toe? Dan zal de rechter uiteindelijk beslissen.

Het ouderschapsplan wordt ingediend bij de rechtbank, waarna u en uw ex-partner er alles aan moeten doen om de gemaakte afspraken na te komen. De nakoming van het ouderschapsplan wordt vaak als lastig ervaren, omdat iedereen moet wennen aan de nieuwe situatie. Mocht uw ex-partner zich onverhoopt niet houden aan bijvoorbeeld de contactregeling, dan kunt u ons wederom inschakelen om hem of haar een nakoming af te dwingen. Lukt dit niet, dan kunnen we er alsnog uitkomen in de rechtbank. Soms moeten we het ouderschapsplan aanpassen, omdat uw ex-partner bijvoorbeeld gaat verhuizen of op andere tijden gaat werken. Wij kunnen dit wijzigen voor u.

Wilt u juridische hulp van Taspinar Advocatuur bij het opstellen van uw ouderschapsplan? Neem dan direct contact op voor advies en voor meer juridische informatie en antwoorden op uw vragen.