Kinderalimentatie en partneralimentatie zijn lastige zaken om te regelen, zowel tijdens een echtscheidingsprocedure als er na. Hier kunt u dus wel wat hulp van een advocaat bij gebruiken. Bij Taspinar Advocatuur vindt u de advocaat die gespecialiseerd is in alimentatie en dus de kennis en ervaring heeft om u hierin zo goed mogelijk bij te staan.Taspinar Advocatuur kan u bijstaan in verschillende situaties: tijdens de onderhandeling van de hoogte aan alimentatie met uw ex-partner of in het regelen van alimentatie via de rechter als jullie er samen niet uitkomen.

Alimentatie tijdens een echtscheidingsprocedure

Als u gaat scheiden moet er een financiƫle regeling komen voor de kosten van de kinderen. Oftewel: kinderalimentatie. Wie wat moet betalen is afhankelijk van de zorgregeling die wordt vastgesteld en het inkomen van u beide ouders. Taspinar Advocatuur kan voor u een uitgebreide berekening maken.

Ook kan om partneralimentatie worden verzocht tijdens een echtscheidingsprocedure. Als u in gemeenschap van goederen bent gehuwd en gaat scheiden houden de verplichtingen van het huwelijk op, behalve de plicht om financieel voor elkaar te zorgen. Verdient uw ex-partner niet genoeg om rond te komen, dan kan het zo zijn dat u partneralimentatie moet betalen. Bij een huwelijk langer dan 5 jaar of een huwelijk waar kinderen uit zijn geboren, kan deze verplichting maximaal 12 jaar duren. Als er sprake is van huwelijkse voorwaarden kan de situatie anders zijn. Taspinar Advocatuur is ervaren in beide gevallen en kan u optimaal hierin bijstaan.

Over de hoogte van kinder- en partneralimentatie is altijd veel te doen. Als het contact met uw ex-partner goed is, kunnen jullie met behulp van een alimentatie advocaat afspraken laten vastleggen in een echtscheidingsconvenant. Is dit geen optie? Dan wordt de alimentatie via de rechter geregeld. Dit geldt voor zowel het vaststellen van partner- als kinderalimentatie. De rechter zal in deze gevallen uitspraak doen over de hoogte ervan.

Alimentatie buiten een echtscheidingsprocedure of wijziging van de alimentatie

Als tijdens de echtscheidingsprocedure een bedrag aan partner- en kinderalimentatie is vastgesteld, is gekeken naar uw situatie op dat moment. Het is mogelijk dat uw situatie of die van uw ex-partner later drastisch veranderd, en u de alimentatie wil wijzigen. Bijvoorbeeld omdat uw inkomen enorm is gedaald of uw ex-partner een hoger inkomen heeft. Als er sprake is van gewijzigde omstandigheden kan de alimentatie worden aangepast.

Ook kan het geval zijn dat u nooit bent gehuwd, maar wel gezamenlijk kinderen heeft. Ook in dat geval dient u beide te voorzien in de kosten van de kinderen. Taspinar Advocatuur kan voor u een berekening maken en een verzoekschrift indienen bij de rechtbank indien nodig.

Alleenstaande ouderkop

Betaald u alimentatie en heeft u al van de invoering van de alleenstaande ouderkop gehoord? Dit zorgt ervoor dat de alleenstaande verzorgende ouder meer kindgebondenbudget ontvangt en de alimentatie betalende ouder minder alimentatie hoeft te betalen. Lees hier meer hierover.

Neem direct contact op voor advies en voor meer juridische informatie en antwoorden op uw vragen over alimentatie. W