U heeft de moeilijke beslissing genomen om te scheiden van uw partner. Los van de emotionele stress die deze situatie oplevert, komen er ook veel praktische en helaas vervelende zaken op u af. Deze wilt u zo goed en zorgvuldig mogelijk opvangen en regelen, zodat u verder kunt met uw leven. Taspinar Advocatuur is gespecialiseerd in echtscheidingsprocedures en kan u de hulp bieden die u nodig heeft in deze zware tijd. Wij leggen u uit waarom een advocaat van essentieel belang is wanneer u wilt scheiden.

Zo werkt het: een scheidingsprocedure starten

Als u een echtscheidingsprocedure in gang wilt zetten, heeft u een advocaat nodig. Uw advocaat dient een verzoekschrift tot echtscheiding in bij de rechtbank. In dit officiële document kunt u verschillende zaken, die in uw situatie relevant zijn, opnemen. Denk bijvoorbeeld aan partneralimentatie, omgangsregelingen en de verdeling van de inboedel?. Het kan gaan om een eenzijdig verzoek (het verzoek komt van u of uw partner) of een gemeenschappelijk verzoek (jullie vragen de scheiding samen aan). Hebben jullie minderjarige kinderen? Dan moet er ook een ouderschapsplan aan het verzoek worden toegevoegd.

Termijn van de scheidingsprocedure

Vraagt u de scheiding samen met uw partner aan? Dan kan de rechter de scheiding binnen ongeveer drie maanden uitspreken. Als u een eenzijdig verzoek heeft ingediend, moet u er rekening mee houden dat uw partner bezwaar (verweer) kan maken tegen de scheiding of tegen de door u voorgestelde ‘nevenvoorzieningen’. Dit zijn zaken als alimentatie en de verdeling van de inboedel (zoals we hierboven hebben genoemd). Het eventuele bezwaar (verweer) kan dus van invloed zijn op de duur van de echtscheidingsprocedure. Al met al is de scheiding pas officieel als de uitspraak van de rechter, de zogenaamde beschikking, binnen zes maanden is ingeschreven in de gemeente waar u en uw partner zijn getrouwd. Al met al is de scheiding pas officieel als de uitspraak van de rechter, de zogenaamde beschikking, binnen zes maanden is ingeschreven in de gemeente waar u en uw partner zijn getrouwd.

Hulp van Taspinar Advocatuur

Wilt u met een gerust hart de echtscheidingsprocedure starten? Neem dan contact op met onze advocaten. We zijn gespecialiseerd in complexe zaken. We bespreken al uw wensen, zodat we de scheiding op een passende manier kunnen afwikkelen. Zo kunt u zich focussen op de emotionele kant van deze grote en heftige gebeurtenis in uw leven.