U voelt zich ziek en niet in staat om te werken. Toch is uw ziektewet-uitkering stopgezet. Dat is geen fijne situatie. Wilt u bezwaar indienen tegen deze beslissing van het UWV? Dan is het belangrijk dat u een advocaat in de arm neemt. Deze helpt u met het verzamelen en op papier zetten van de juiste argumenten, zodat uw financiƫle zorgen weggenomen kunnen worden. Wacht hier niet te lang mee: u moet dit binnen de geldende termijn regelen.

Bezwaar binnen UWV-termijn
Zodra u heeft gehoord dat uw uitkering stopgezet wordt, is het tijd voor actie. U heeft namelijk maar twee weken de tijd om bezwaar te maken vanaf de dag dat uw arbeidsgeschiktheid beoordeeld is door het UWV. Allereerst is het essentieel om te weten waarom uw uitkering is stopgezet. Samen met uw ziektewet-uitkering advocaat zet u alle feiten op een rijtje. Er is helaas geen standaard bezwaarschrift (m.b.t. UWV ziektewet) of voorbeeld te downloaden, omdat elke situatie anders is. Het is dus het beste om met de advocaat te bespreken hoe het uiteindelijk zover is gekomen. Mocht uw uitkering bijvoorbeeld geschorst zijn omdat de keuringsarts van het UWV heeft geoordeeld dat u gewoon kunt werken, dan kunt u uiteraard bezwaar maken tegen de beslissing van de UWV-arts.

Eventueel bezwaar hoorzitting met het UWV
Het hoeft niet per se, maar als u uw bezwaarschrift wilt toelichten kunt u kiezen voor een hoorzitting. Hier krijgt u de kans om uw verhaal aan te vullen en uit te leggen. Na de hoorzitting wordt de beslissing om uw ziektewet-uitkering te stoppen opnieuw bekeken en wordt een brief met de uitslag naar u opgestuurd. Hoe snel u de uitslag krijgt is afhankelijk van uw persoonlijke situatie. Meestal krijgt u binnen zes weken een beslissing op bezwaar.

Wat als mijn bezwaar is afgewezen?
Als uw bewaar aan het UWV is afgewezen kunt u altijd nog in beroep gaan bij de rechtbank. De rechter geeft vervolgens een oordeel over de beslissing van het UWV. U heeft hierbij wel weer hulp van uw ziektewet advocaat nodig.

 

Taspinar Advocatuur is gespecialiseerd in arbeidsrechtzaken, waaronder ziektewetzaken. We kunnen u helpen met zowel het opstellen van uw bezwaarschrift als eventuele vervolgstappen. Neem zo snel mogelijk contact met ons op als uw ziektewet-uitkering gestopt is, want dan kunnen we alles op tijd in gang zetten en kunnen we de periode waarin u zonder uitkering zit verkorten.